Analisten reageren verdeeld over resultaten Caterpillar

De Amerikaanse machinebouwer Caterpillar heeft vandaag haar cijfers over het derde kwartaal van 2008 gepresenteerd. De nettowinst van de onderneming kwam 6% lager uit. De omzet van het bedrijf nam toe met 13% tot 12,98 miljard dollar. Analisten rekenden gemiddeld genomen op een omzet van 11,5 miljard dollar. Vooralsnog reageren analisten reageren verdeeld op het uitgebrachte nieuws.

Resultaten
De nettowinst van Caterpillar kwam uit op 868 miljoen dollar hetgeen een daling van 6% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar betekende. De winst per aandeel kwam in het derde kwartaal uit op 1,39 dollar. Dit ligt iets lager dan de verwachting van analisten die rekenden op een winst per aandeel van 1,41 dollar.

De omzet van het bedrijf kwam uit op 12,98 miljard dollar een stijging van 13% in vergelijking met dezelfde periode in 2007. Dit ligt hoger dan waarop analisten rekenden, zij gingen namelijk uit van een omzet van gemiddeld 11,5 miljard dollar.

Vasthouden
Het Amerikaanse Caterpillar meldde verder dat het ondanks de afzwakkende economie van de Verenigde Staten vasthoudt aan haar verwachtingen voor 2008. Het bedrijf verwacht dat het een jaaromzet van 50 miljard dollar zal behalen en een winst per aandeel van 6 dollar.

Fundamentals
Het Amerikaanse bedrijf Caterpillar krijgt 8 koop- en 7 houdadviezen. Daarnaast krijgt het bedrijf 2 verkoopadviezen toebedeeld. Het gemiddelde koersdoel van Caterpillar is 78,78 dollar. De slotkoers van gisteren noteerde 40,90 dollar.

De consensus van de analisten over de winst per aandeel van Caterpillar is 6,08 dollar. Het bedrijf keert een dividend uit aan zijn aandeelhouders van 1,38 dollar. De koers-winstverhouding is volgens voorlopige raming uitgekomen op 6,73.