Sykes Enterprises gekocht door Sitel Group in een deal van $ 2,2 miljard

  • Sykes Enterprises (NASDAQ:SYKE) stemt ermee in om door Sitel Group te worden overgenomen voor $ 54/aandeel, in een deal met een waarde van ~ $ 2,2 miljard; aandelen worden stopgezet.
  • De aankoopprijs vertegenwoordigt een premie van 31,2% ten opzichte van de slotkoers van Sykes op 17 juni.
  • Sitel zegt dat de deal het mogelijk zal maken om "een meer concurrerende BPO-speler te zijn met een breed scala aan CX-producten en -oplossingen... vooral met de toevoeging van Sykes' CX-oplossingen op het gebied van digitale, sociale media en robotprocesautomatisering, door hun reeks digitale transformatiemogelijkheden, zoals Clearlink en Symphony."
  • De voorgestelde transactie is niet onderworpen aan een financieringsvoorwaarde en zal naar verwachting in de tweede helft van dit jaar worden afgerond.

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Tampa volgens de analisten uit op 1.85 miljard dollar. Dit is licht meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 1.71 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Sykes Enterprises Inc in beeld plus taxaties 2020

    koersgrafieken

    De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 123 miljoen dollar. Volgens de laatste rondgang langs de analisten stevent het bedrijf af op een winst per aandeel van 3.07 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17.38 uit.

    Dividendbetalingen door het bedrijf worden niet verwacht. Het doorsnee dividend van de offshore diensten-/distributiebedrijven ligt op een schamele 1.32 procent.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2.21 miljard dollar. Het aandeel was de afgelopen 12 maanden vrij bewegelijk. Sinds een jaar terug staat het aandeel maar liefst 104 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 25 en de 54 dollar.

    Historische koersen Sykes Enterprises Inc

    koersgrafieken sykesenterprisesinc

    Het aandeel sloot vrijdag op 53.35 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.