Rockwell Automation neemt Plex Systems over

  • Rockwell Automation (NYSE:ROK) gaat akkoord met de overname van Plex Systems, een cloud-native slim productieplatform dat op grote schaal werkt, voor $ 2,22 miljard in contanten.
  • Plex wordt gerapporteerd als onderdeel van Rockwell's software- en besturingssegment. De overname wordt gefinancierd met een combinatie van contanten en kort- en langlopende schulden.
  • Plex-omzet groeit met dubbele cijfers en acquisitie zal naar verwachting onmiddellijk bijdragen aan de operationele marges van Rockwell.
  • Rockwell verwacht dat deze transactie de groei van hun software-inkomsten zal versnellen en de jaarlijkse terugkerende inkomstenstromen zal versterken.
  • "Deze acquisitie zal onze strategie versnellen om de Connected Enterprise tot leven te brengen, waardoor onze klanten sneller waarde kunnen toevoegen, aangezien ze steeds vaker cloudoplossingen gebruiken om de veerkracht, wendbaarheid en duurzaamheid in hun activiteiten te verbeteren", aldus Blake Moret, voorzitter en CEO van Rockwell Automation .

    Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Milwaukee volgens de analisten uit op 7.01 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 6.33 miljard dollar bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Rockwell Automation in beeld plus taxaties 2020

    historische koersen

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.07 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 9.23 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 30.77 uit.

    Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 4.29 dollar. Rockwell Automation 's dividendrendement bedraagt dus momenteel 1.51 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de computersector ligt op een relatief royale 1.53 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 32.86 miljard dollar. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds juli vorig jaar staat het aandeel maar liefst 38 procent hoger. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 207 en de 290 dollar.

    Historische koersen aandeel Rockwell Automation

    historische koersen rockwellautomation

    Het aandeel sloot dinsdag op 284 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.