Winstwaarschuwing Air France KLM valt slecht

Afgelopen vrijdag heeft Air France-KLM Air France-KLM een winstwaarschuwing afgegeven. Dit jaar was voorspeld om een operationele winst te behalen van 1 miljard euro. Air France-KLM Air France-KLM liet ondanks weten dat dit erg moeilijk zal worden om deze operationele winst te behalen. Analisten reageren verdeeld op het persbericht van de luchtvaartmaatschappij.

Volgens Air France-KLM Air France-KLM zijn de economische omstandigheden sterk verslechterd, dit mede door de kredietcrisis. Hierrdoor is de vraag naar luchtvervoer ook minder geworden. Een nieuw plan werd bedacht door de luchtvaartmaatschappij om kosten te gaan besparen. Zonder financiële informatie te geven wil het concern de komende tijd minder gaan investeren dan het van plan was.

Als de marktomstandigheden niet verder verslechteren heeft Air France-KLM Air France-KLM aangegeven, dat zij voor het lopende boekjaar (tot maart 2009) ruimschoots in de zwarte cijfers zullen blijven. Het bedrijf heeft aangegeven dat er 1% tot 2% meer zitplaatsen gerealiseerd zouden worden in zowel de winter van 2008 en de zomer van 2009. Dit is overigens wel minder dan eerst was voorzien.

Analisten zijn vrij verdeeld
In totaal krijgt het aandeel 27 adviezen toebedeeld, waarvan er 7 koop-, 9 houd- en 11 verkoopadviezen worden gegeven. Dit resulteert in een matige consensus en een rating van 2 van de 5 sterren. De laatste advieswijzigingen na het persbericht van vrijdag zijn afgegeven door Société Générale, Oddo Securities, CM-CIC Securities en CA Chevreux.

● Société Générale – koopadvies aangehouden – koersdoel van 23.40 euro naar 14.00 euro

● Oddo Securities – van kopen naar verkopen – koersdoel van 17.00 euro naar 10.00 euro

● CM-CIC Securities – koopadvies – koersdoel 15.90 euro

CA Chevreux – verkoopadvies aangehouden – koersdoel van 15.20 euro naar 11.00 euro

De slotkoers van het aandeel stond gisteren op een waarde van 11.50 euro, terwijl analisten een gemiddeld koersdoel afgeven van een waarde van 16.77 euro. Dit zou een verwachte outperformance opleveren van 45.89%.