Shell en Iberdrola helpen mee om drijvende windparken voor Schotland te bouwen

 • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) zegt samen te werken met Iberdrola-eigendom (OTCPK:IBDRY) ScottishPower om te bieden op de ontwikkeling van grootschalige drijvende windparken voor de kust van Schotland.
 • De partners zeggen dat ze meerdere voorstellen hebben ingediend voor de potentiële projecten als onderdeel van de ScotWind-leaseronde.
 • Schotland zou een voortrekkersrol kunnen spelen in de windenergiesector, zeggen de bedrijven, en mogelijk stroom leveren voor maar liefst 25% van de Britse binnenlandse markt, of ongeveer 8 miljoen huishoudens.
 • Veel van Europa's grote energiebedrijven, waaronder BP , TotalEnergies (NYSE:TTE), Equinor (NYSE:EQNR) en Eni (NYSE:E), kunnen bieden op de veiling van 15 zeebodemlocaties voor de volgende generatie windparken.
 • Royal Dutch Shell zei onlangs dat het de totale aandeelhoudersuitkeringen zou verhogen tot 20%-30% van de cashflow uit operaties.

  Beleggers in het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Gezien het gemiddelde van de analistentaxaties heeft het aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell nu één van de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. De consensus van het dividend ligt op 78 cent per aandeel. Het dividendrendement komt hiermee op 4.56 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de olie- en gasbedrijven levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 3 procent op.

  Historische dividendrendementen Royal Dutch Royal Dutch Shell

  Over dit jaar komt de verdient het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 284.83 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 180.54 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Royal Dutch Royal Dutch Shell Apeldoorn Europaweg ©

  Royal Dutch <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 18.5 miljard euro. Over dit jaar ligt de consensus van Royal Dutch Royal Dutch Shell 's resultaat per aandeel op een winst van 2.32 euro. De koers/winstverhouding komt hiermee op 7.37 te liggen.

  Laatste koersdoelen rond de 20 euro

  DZ Bank, Berenberg en Barclays gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 70.96 miljard euro. 40

  Koershistorie Royal Dutch Royal Dutch Shell van 2007 tot 2021

  aandelenanalyses royaldutchshell

  Het aandeel sloot vrijdag op 17.09 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.