Intel in gesprek om GlobalFoundries te kopen voor ~ $ 30 miljard

  • Intel (NASDAQ:INTC) onderzoekt een deal om GlobalFoundries te kopen, meldt WSJ, in een stap die zijn plannen om meer chips te maken voor andere technologiebedrijven zou versnellen.
  • Een deal zou GlobalFoundries kunnen waarderen op ~$30 miljard, volgens het rapport, wat zou worden beoordeeld als Intel 's grootste acquisitie ooit.
  • GlobalFoundries, een van de grootste gespecialiseerde chipproducenten en eigendom van een investeringstak van de regering van Abu Dhabi, heeft een beursgang gepland.
  • Intel CEO Pat Gelsinger zei in maart dat het bedrijf een grote inspanning zou leveren om een chipfabrikant voor anderen te worden.

    Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Santa Clara volgens de analisten uit op 73.57 miljard dollar. Dit is vrij beperkt minder dan de omzet over 2021 toen het concern 77.87 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2021

    fundamenteel onderzoek

    Intel Silicon Valley Amerika ©

    Intel
    Intel


    Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 19.54 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 4.79 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 11.22 te liggen.

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.39 dollar verwacht. Intel 's dividendrendement ligt dus op 2.59 procent. Het doorsnee dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een nihile 1.11 procent.

    Laatste koersdoelen rond de 66 dollar

    Credit Suisse , KBC Securities en Goldman Sachs gaven onlangs taxaties voor het aandeel.

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde 230.46 miljard dollar. 16

    Koershistorie Intel van 2007 tot 2021

    fundamenteel onderzoek intel

    Het aandeel sloot vrijdag op 53.72 dollar.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.