KKR en Telefonica werken samen om een ??bedrijf voor digitale infrastructuur op te richten in Colombia

  • KKR (NYSE:KKR) kondigt een overeenkomst aan met Telefonica Colombia, een dochteronderneming van de toonaangevende Spaanse telecomgroep Telefonica (NYSE:TEF), om Colombia's eerste onafhankelijke landelijke groothandel in digitale infrastructuur voor open access op te richten.
  • Het nieuw opgerichte bedrijf dat open access wholesale-connectiviteit met moderne glasvezeltechnologie aanbiedt voor alle internetserviceproviders in Colombia, inclusief Telefónica.
  • Als onderdeel van het pact zal KKR een meerderheidsbelang verwerven in het bestaande glasvezelnetwerk van Telefonica , het grootste in Colombia, en het netwerk open access maken via een nieuw opgerichte onafhankelijke entiteit, die KKR als meerderheidsaandeelhouder zal controleren. Telefonica krijgt een belang van 40% in het nieuwe bedrijf.
  • Het bedrijf wordt onafhankelijk geleid door een lokaal team in Colombia, maar brengt de expertise van zowel KKR als Telefonica samen om het belangrijkste digitale infrastructuurnetwerk van Colombia te bouwen en te exploiteren.
  • Na afronding van de transactie is het nieuwe bedrijf van plan om de bestaande glasvezeldekking uit te breiden van ~1,2 miljoen woningen vandaag tot minimaal 4,3 miljoen woningen tegen eind 2024.
  • De grote directe investering van KKR in Colombia met een transactiewaarde van ~ $ 500 miljoen bevestigt haar langetermijnengagement aan de regio en heeft tot doel ultrasnelle digitale connectiviteit te versnellen om de kwaliteit en dekking voor Colombianen in het hele land te verbeteren, meer dan het verviervoudigen van Telefónica's bestaande glasvezel netwerk.

    Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Madrid volgens de analisten uit op 39.23 miljard euro. Dit is beperkt minder dan de omzet over 2021 toen de omzet 43.08 miljard euro bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Telefonica in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyses

    De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 2.32 miljard euro. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 55 cent over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 7.35 te liggen.

    Fors dividend Telefonica

    Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 29 cent verwacht. Telefonica 's dividendrendement ligt dus op 7.18 procent. Het doorsnee dividendrendement van de telecommunicatiesector ligt op een zeker aantrekkelijke 4.14 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 22.62 miljard euro. 18

    Historische beurskoersen aandeel Telefonica

    aandelenanalyses telefonica

    Het aandeel staat om 13.17 1.1 procent hoger op 4.04 euro.

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.