Shell bevestigt verkoop van Permian Basin-activa aan ConocoPhillips voor $ 9,5 miljard

  • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) stemt ermee in om haar Permian Basin-activa te verkopen aan ConocoPhillips (NYSE:COP) voor ~$9,5 miljard, wat een eerder rapport van de Wall Street Journal bevestigt.
  • De verkoop is een van de grootste recente deals in het schaliegebied, aangezien grote oliemaatschappijen onder druk komen te staan om te diversifiëren buiten fossiele brandstoffen.
  • Royal Dutch Shell zegt dat het de contante opbrengst van de deal zal gebruiken om $ 7 miljard aan extra aandeelhoudersuitkeringen te financieren, terwijl de rest naar verdere versterking van de balans gaat.
  • De verkoop volgt op Royal Dutch Shell 's plannen om tegen 2050 meer te investeren in hernieuwbare brandstoffen en de netto CO2-uitstoot te elimineren.

    De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Den Haag over dit jaar ligt volgens de analisten op 279.26 miljard euro. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 180.54 miljard euro bedroeg.

    Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

    aandelenanalyse

    Royal Dutch Royal Dutch Shell A1 Apeldoorn tankstation ©

    Royal Dutch  <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
    Royal Dutch Royal Dutch Shell


    De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 18.91 miljard euro. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 2.43 euro. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 6.95.

    Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

    Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 82 cent. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement is dus 4.85 procent. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een aantrekkelijke 2.91 procent.

    Laatste taxaties rond de 20 euro

    De meest recente adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van DZ Bank, Barclays en Citigroup .

    Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 70.17 miljard euro. 59

    Om 17.37 koerst het aandeel 3.35 procent hoger op 16.9 euro.

    Historische koersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

    aandelenanalyse royaldutchshell

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.