Shell plant 565 miljoen USD investering in hernieuwbare energie in Brazilië

 • De Braziliaanse dochteronderneming van Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) is van plan om tot 2025 3 miljard reais ($ 565 miljoen) uit te geven aan projecten voor hernieuwbare energie in het land, voornamelijk gerelateerd aan zonne-energie.
 • De stap werd openbaar gemaakt tijdens de lokale lancering van Royal Dutch Shell Energy, de divisie van het bedrijf die zich richt op decarbonisatie, milieuproducten en hernieuwbare energie.
 • Gabriela Oliveira, hoofd duurzame ontwikkeling van Royal Dutch Shell voor Latijns-Amerika, zegt dat de eenheid 2 GW aan zonne-energieprojecten in ontwikkeling heeft en verwacht tegen eind 2021 5 GW te bereiken.
 • Het bedrijf is ook van plan om de aardgasgestookte thermische centrale Marlim Azul te ontwikkelen en verwacht volgend jaar met de productie te beginnen, zegt Oliveira.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 279.35 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 180.54 miljard euro verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  Royal Dutch Royal Dutch Shell tankstation Jakarta ©

  Royal Dutch <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  De analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 19.06 miljard euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 2.43 euro. De koerswinstverhouding komt zodoende uit op 8.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 84 cent. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement komt dus op 4.32 procent uit. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 2.91 procent.

  Actuele koersdoelen nabij de 20 euro

  De laatste 3 adviezen voor het olie- en gasbedrijf zijn afkomstig van DZ Bank, Berenberg en Barclays

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 80.65 miljard euro. 93

  Het aandeel staat om 15.33 1.82 procent hoger op 19.43 euro.

  Historische beurskoersen aandeel Royal Dutch Royal Dutch Shell

  fundamenteel onderzoek royaldutchshell

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.