Shell tekent deals om Britse zonne-energieprojecten te ontwikkelen

 • Royal Dutch Royal Dutch Shell ( Royal Dutch Shell A .A, Royal Dutch Shell A .B) zegt overeenkomsten te hebben getekend met Island Green Power en Clearstone Energy om zijn eerste fotovoltaïsche zonne-energieprojecten in het VK te ontwikkelen; financiële voorwaarden worden niet bekendgemaakt.
 • Royal Dutch Shell zegt dat de overeenkomst met Island Green Power een project zou ontwikkelen met meer dan 700 MW aan opwekkingscapaciteit, en het andere met Clearstone Energy zou werken aan projecten met een gecombineerde exportcapaciteit van 100 MW.
 • Royal Dutch Shell heeft zich voornamelijk gericht op langetermijnovereenkomsten voor de aankoop van stroom of kleinere investeringen in technologiebedrijven, terwijl Europese energiesectoren meer ingrijpende investeringen hebben gedaan, zoals de inzet van BP voor windenergie of het belang van TotalEnergies in het Indiase bedrijf voor hernieuwbare energie Adani Green Energy .

  Over 2021 komt de omzet van het bedrijf uit Den Haag volgens de analisten uit op 279.06 miljard euro. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 180.54 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Royal Dutch Royal Dutch Shell in beeld plus taxaties 2021

  beurskoers

  Royal Dutch Royal Dutch Shell Tilburg ©

  Royal Dutch <a href='/aandeel/profiel/12-royal-dutch-shell'>Royal Dutch Shell</a>
  Royal Dutch Royal Dutch Shell


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 19.21 miljard euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2.44 euro verwacht. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 8.72 te liggen.

  Fors dividend Royal Dutch Royal Dutch Shell

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 84 cent. Royal Dutch Royal Dutch Shell 's dividendrendement komt neer op 3.95 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een relatief royale 2.91 procent.

  Jongste koersdoelen rond de 21 euro

  Independent Research, DZ Bank en Barclays gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 88.35 miljard euro. 106

  Om 17.38 staat het aandeel 0.42 procent hoger op 21.28 euro.

  Historische koersen Royal Dutch Royal Dutch Shell 2007-2021

  beurskoers royaldutchshell

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.