Southwestern Energy in gesprek om gasproducent Blackstone te kopen

 • Southwestern Energy (SWN) is in vergevorderde gesprekken om door Blackstone gesteunde GeoSouthern Energy te kopen voor ~$ 1,7 miljard, meldt Bloomberg.
 • GeoSouthern is volgens het rapport de afgelopen maanden op zoek geweest naar een koper, aangezien de Amerikaanse aardgasfutures sinds het begin van het jaar bijna zijn verdubbeld.
 • Het bedrijf bezit activa in het schaliebekken van Haynesville in Louisiana, de op één na grootste schaliegasproducerende regio in de VS.
 • In juni kwam Southwestern overeen om gasproducent Indigo Natural Resources over te nemen voor $ 2,7 miljard.

  Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit Spring volgens de analisten uit op 4.43 miljard dollar. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen het concern 2.31 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Southwestern Energy in beeld plus taxaties 2021

  financiële analyse

  De meeste analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 817 miljoen dollar. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 1.05 dollar. De koerswinstverhouding komt zodoende op 4.77 te liggen.

  De meeste analisten gaan er vanuit dat het concern geen dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.91 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 2.71 miljard dollar. 60

  Om 21.10 koerst het aandeel 7.29 procent hoger op 5.01 dollar.

  Historische beurskoersen Southwestern Energy

  financiële analyse southwesternenergy

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.