Meer omzet AkzoNobel echter veel last volatiele grondstoffen

De omzet van AkzoNobel over het afgelopen kwartaal steeg met 8 procent tot 4,4 miljard euro. Onder aan de streep hield het bedrijf echter een lager netto-resultaat over van 197 miljoen euro. Het bedrijf stelt behoorlijk veel last te hebben van de volatiele grondstoffenprijzen hetgeen zorgde voor hogere inkoopkosten. Voor het lopende jaar gaat het bedrijf uit van een winst per aandeel van 1,12 euro (voorheen werd uitgegaan 1,09 euro). Tevens meldt het bedrijf last te hebben van een Europese vraaguitval.

AkzoNobel : last van volatiele grondstofprijzen

Omzetten en EBITDA ’s AkzoNobel eerste zes maanden per divisie

Waardering AkzoNobel

Fabriek <a href= AkzoNobel ' align=middle/>

Het aandeel AkzoNobel noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 19,64. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 15,76. De chemiesector noteert momenteel met een koers/winst-verhouding van 14,22. Over het lopende jaar wordt voor volgend jaar per aandeel een dividend van 1,5 euro verwacht. Het dividendrendement hiervan komt dan uit op 4 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,56 procent. De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,9. De sector wordt verhandeld op 1,79 maal haar intrinsieke waarde.

Verwachting resultaten 2012 AkzoNobel

Over het huidige jaar wordt een omzet van 16,4 miljard euro verwacht. Voor dit jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 512 miljoen euro. De consensus van het resultaat per aandeel ligt op 2,17 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 5 procent.

Analisten over AkzoNobel

Het aandeel van het chemiebedrijf wordt door 26 analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 43,93 euro. De beurskoers ligt zodoende 3 procent onder de fair value van de analisten. Om 12.05 noteert het aandeel 5,18 procent hoger op 42,61 euro. AkzoNobel 's marktkapitalisatie ligt momenteel rond de 9,87 miljard euro.