Daimler houdt vast aan targets ondanks lagere winst

Ondanks de eerdere winstwaarschuwing over het tweede kwartaal houdt Daimler vast aan haar winstdoelstellingen over het lopende jaar. Daimler stelt dat het de extra kosten voor haar productie-uitbreiding, nieuwe technologieën en R&D te laag had ingeschat. Hierdoor viel het nettoresultaat over het afgelopen kwartaal lager uit op 1,52 miljard euro. Analisten rekenden op een nettoresultaat van 1,36 miljard euro. In hetzelfde kwartaal in 2011 bedroeg het resultaat nog 1,7 miljard euro. De EBIT kwam uit om 2,24 miljard euro versus 2,58 miljard euro in 2011.

Over het lopende jaar wordt uitgegaan van een nettoresultaat van 8,76 miljard euro.

Waarderingsmaatstaven Daimler

Productie Mercedes personenauto
Productie Mercedes personenauto's
Het aandeel Daimler noteert op dit moment met een k/w van 7,35. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 11,46. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de automobielsector bedraagt nu 8,04. Over het lopende boekjaar wordt voor volgend jaar een uit te keren dividend van 2,2 euro verwacht. Het dividendrendement volgens deze verwachtingen dan uit op 6 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,13 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,91 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 1,36 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 Daimler

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 110,29 miljard euro. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 5,66 miljard euro. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 5,1 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 14 procent.

Adviezen analisten over Daimler

Het aandeel wordt door 37 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 50,69 euro. De prijs van het aandeel ligt zodoende 35 procent onder de fair value van de analisten. Om 11.06 noteert het aandeel 3,68 procent hoger op 37,46 euro. Op basis van de huidige beurskoers ligt Daimler 's marktkapitalisatie rond de 39,92 miljard euro.