American Electric verkoopt Kentucky-activiteiten aan Algonquin in een deal van $ 2,85 miljard

 • American Electric Power (NASDAQ:AEP) stemt ermee in om zijn activiteiten in Kentucky te verkopen aan Liberty Utilities, de gereguleerde nutsbedrijfstak van Algonquin Power & Utilities (NYSE:AQN), voor $2.846 miljard inclusief schuld.
 • De activiteiten in Kentucky omvatten Kentucky Power, een door de staat gereguleerd elektriciteitsopwekkings-, distributie- en transmissiebedrijf dat 228K actieve klantenaansluitingen bedient, en de Kentucky TransCo-elektriciteitstransmissieactiviteiten.
 • AEP zegt van plan te zijn de opbrengst van de verkoop te gebruiken om de voorspelde eigenvermogensbehoeften in 2022 te elimineren, aangezien het bedrijf investeert in gereguleerde hernieuwbare energiebronnen, transmissie en andere projecten.
 • Algonquin verwacht dat de deal meer dan $ 2 miljard aan gereguleerde basisactiva voor elektriciteitsopwekking, -distributie en -transmissiesnelheid aan zijn huidige portfolio zal toevoegen en zijn bedrijfsmix zal verschuiven naar bijna 80% gereguleerde activiteiten.

  Over 2021 komt de totale omzet van het bedrijf uit Columbus volgens de analisten uit op 16.4 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 14.92 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten American Electric Power in beeld plus taxaties 2021

  fundamenteel onderzoek

  De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 2.35 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van American Electric Power 's resultaat per aandeel op een winst van 4.69 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 18.13 uit.

  Fors dividend American Electric Power

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 2.99 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 3.52 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de energiesector ligt op een relatief royale 2.96 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 42.02 miljard dollar. -3

  Koershistorie American Electric Power 2007-2021

  fundamenteel onderzoek americanelectricpower

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.