Texas Instruments gaat nieuwe chipfabrieken bouwen in Texas; voeg tot 3.000 banen toe

 • Texas Instruments (NASDAQ:TXN) zei woensdag dat het nieuwe chipfabrieken in Noord-Texas zal bouwen als onderdeel van een investering in productie die $30 miljard zou kunnen bedragen.
 • TI (TXN) zei dat de bouw op de locatie in Sherman, Texas volgend jaar zal beginnen met twee faciliteiten en zou kunnen worden uitgebreid met vier chipfabrieken. Naar verwachting zullen er door de nieuwe uitbreiding van TI maar liefst 3.000 banen worden gecreëerd.
 • Rich Templeman, TI's chief executive, zei in een verklaring dat de nieuwe fabrieken "onderdeel zijn van onze langetermijncapaciteitsplanning om ons concurrentievoordeel op het gebied van productie en technologie te blijven versterken en de vraag van onze klanten in de komende decennia te ondersteunen."
 • De eerste producten uit de faciliteiten zullen naar verwachting in 2025 van de lopende band rollen.
 • TI (TXN), die producten levert voor Apple (NASDAQ:AAPL), werd onlangs ingehaald door Apple dat de kwartaalresultaten zwaar werden beïnvloed door tekorten in de toeleveringsketen van halfgeleiders.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Dallas over dit jaar ligt volgens de analisten op 17.92 miljard dollar. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 14.46 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Texas Instruments in beeld plus taxaties 2021

  koersdata

  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 7.44 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 7.94 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 24.58 uit.

  De consensus van het dividend ligt op 4.18 dollar per aandeel. Texas Instruments 's dividendrendement komt dus op 2.14 procent uit. Het doorsnee dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een nihile 1.12 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 181.9 miljard dollar. 27

  Het aandeel sloot vrijdag op 195.16 dollar.

  Historische koersen Texas Instruments 2007-2021

  koersdata texasinstruments

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.