Lufthansa annuleert veel vluchten door staking

De Duitse vliegmaatschappij Lufthansa heeft vanwege personeelstakingen ruim 25 procent van haar vluchten geannuleerd. In totaal heeft Lufthansa al 65 vluchten geannuleerd. In totaal zijn al ruim 9000 reizigers hierdoor getroffen. Het bedrijf wil het stakende personeel vervangen door personeel dat niet aan het staken is maar dit schijnt nog niet te lukken. De Duitse rechter zou de stakingen nog kunnen verbieden.

De vakbonden eisen een loonsverhoging van 5 procent terwijl Lufthansa niet verder wil dan een verhoging van 3,5 procent. Tevens willen de vakbonden de garantie dat Lufthansa het werk niet gaat uitbesteden terwijl Lufthansa dit wel voornemens is.

Waarderingsratio's Lufthansa

Staking personeel <a href= Lufthansa ' align=middle/>
Staking personeel Lufthansa
Lufthansa noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 29,94. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt -140,86. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,3 euro. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,49 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 0,54. De sector wordt verhandeld op 4,12 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Lufthansa

Het aandeel wordt door 25 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 12,07 euro. De koers van het aandeel ligt zodoende 22 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Lufthansa momenteel rond de 4,52 miljard euro.

Taxaties resultaten 2012 Lufthansa

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 30 miljard euro verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 162,35 miljoen euro. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 0,33 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 2 procent. Om 14.12 noteert het aandeel 1,23 procent hoger op 9,88 euro.