Travelers kan prijzen opvoeren, k/w lager dan de sector

De Amerikaanse verzekeraar Travelers meldde gisteren aan de pers dat het goed in staat is om prijsverhogingen aan haar klanten door te voeren. Over het derde kwartaal verhoogde Travelers haar poliskosten met gemiddeld 7,7 procent. Veel analisten vreesden dat in de verzekeringsmarkt het momentum voor prijsverhogingen verdwenen zou zijn.

K/w Travelers lager dan de sector

Kantoor van <a href= Travelers ' align=middle/>
Kantoor van Travelers
Travelers noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 10,82. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 0,02. De verzekeringssector noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 14,83. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 1,81 Amerikaanse dollar. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 4,7 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 0,31. De sector wordt verhandeld op 1,18 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Travelers

Het aandeel wordt door 2 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 72 Amerikaanse dollar. De koers van het aandeel ligt zodoende 7 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Travelers momenteel rond de 25,81 miljard Amerikaanse dollar.

Taxaties resultaten 2012 Travelers

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 22,77 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 2,42 miljard Amerikaanse dollar. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 6,24 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 10 procent. Om 17.00 noteert het aandeel 0,82 procent hoger op 67,51 Amerikaanse dollar.