JP Morgan bepaalt preferent dividend, k/w onder peergroup

JP Morgan Chase meldt dat het dividend per preferent aandeel op 215,62 dollar komt. De ex-dividenddatum is 30 september. Het dividend wordt op 30 oktober uitgekeerd. Het aandeel JP Morgan Chase noteert op dit moment met een k/w van 8,89. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 19,53. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de bankensector bedraagt nu 35,48. Over het lopende boekjaar wordt voor volgend jaar een uit te keren dividend van 1,2 Amerikaanse dollar verwacht. Het dividendrendement volgens deze verwachtingen dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,39 procent.

Hoofdkantoor JPMorgan Chase, New York
Hoofdkantoor JP Morgan Chase , New York

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,71 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 3,11 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 JP Morgan Chase

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 97,36 miljard Amerikaanse dollar. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 17,84 miljard Amerikaanse dollar. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 4,67 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 10 procent.

Adviezen analisten over JP Morgan Chase

Het aandeel wordt door 20 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 49,35 Amerikaanse dollar. De prijs van het aandeel ligt zodoende 19 procent onder de fair value van de analisten. Vrijdagavond sloot het aandeel 0,1 procent lager op 41,53 Amerikaanse dollar. Op basis van de huidige beurskoers ligt JP Morgan Chase 's marktkapitalisatie rond de 157,2 miljard Amerikaanse dollar.