Zoektocht ExxonMobil naar LNG tevergeefs

De zoektocht van het Amerikaanse olieconcern Exxon Mobil naar gas in Papua Nieuw-Guinea is tot heden tevergeefs. De totale kosten van het onderzoek liggen momenteel rond de 15,7 miljard dollar. Exxon Mobil gebruikt haar Trapia-1 bron maar via deze bron is er tot heden geen ophaalbaargas aangetroffen tot een diepte van 3800 meter. Het is nog onduidelijk of Exxon Mobil met het project door zal gaan.

Waarderingsratio's Exxon Mobil

Project <a href= Exxon Mobil in Papue Nieuw-Guinea' align=middle/>
Project Exxon Mobil in Papue Nieuw-Guinea
Exxon Mobil noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 10,52. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 12,39. De sector olie- en gas noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 15,01. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,17 Amerikaanse dollar. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 2 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 4,32 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 2,6. De sector wordt verhandeld op 2,43 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Exxon Mobil

Het aandeel wordt door 19 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 95,47 Amerikaanse dollar. De koers van het aandeel ligt zodoende 5 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Exxon Mobil momenteel rond de 423 miljard Amerikaanse dollar.

LNG project Exxon Mobil Papua Nieuw-Guinea

Exxon LNG project Papua

Taxaties resultaten 2012 Exxon Mobil

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 470,35 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 38,84 miljard Amerikaanse dollar. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 8,61 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 25 procent. Het aandeel sloot woensdagavond 1,18 procent lager op 90,57 Amerikaanse dollar.