Problemen bij Intel, wel beter dan consensus

Vorige week probeerde chipgigant Intel de markten gerust te stellen vanwege kwetsbaarheden bij haar chips. Intel gaf aan aan de problemen te werken en ook zullen veel chips voortaan nog preventievere beveiligingen hebben aldus topman Brian Krzanich. De topman stelt in een interview met Business Insider dat het bedrijf continu aan een betere veiligheid probeert te werken.

Ook presenteerde het bedrijf vorig week haar cijfers over het vierde kwartaal. Zowel de omzet als de nettowinst (4 procent hoger) kwamen boven de verwachtingen van de meeste analisten uit. De omzet over heel 2017 kwam 6 procent hoger uit op 62,8 miljard dollar. Daarnaast was de outlook die het bedrijf af gaf ook hoger dan de consensus. Verder reageerden beleggers enthousiast op het feit dat Intel behoorlijk kan profiteren van de belastingverlagingen door de regering Trump.

Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet op 64,81 miljard dollar. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2016 toen het concern 62,76 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Intel in beeld plus taxaties 2018

aandeel

De meeste analisten rekenen voor 2018 op een nettowinst van 16,82 miljard dollar. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 3,53 dollar. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 14,19.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1,15 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 2,3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op 1,8 procent.

Laatste taxaties rond de 42 dollar

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van KBC Securities, Morgan Stanley en ABN AMRO

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van Intel ' nu rond de 236,88 miljard dollar.

Om 16.55 stond het aandeel 0,53 procent hoger op 50,08 dollar.

Historische koersen Intel

aandeel intel

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.

ValueSpectrum.com News Wire & Equity Research: +31 084-0032-842
news@valuespectrum.com

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.