Air France-KLM ondergewaardeerd

De bezuinigingen die Air France-KLM - Air France-KLM eerder dit jaar aankondigde lijken voldoende om uit de rode cijfers te komen en de schuld terug te dringen, zo stelt de Franse luchtvaartmaatschappij. Analisten zien inmiddels de eerste effecten van de herstructureringsmaatregelen en vinden dat de aandelen van zeer goedkoop zijn.

In een recent gepubliceerd artikel in de Franse zakenkrant Les Echos viel te lezen dat de top van het onderdeel Air France-KLM de aangekondigde bezuinigingen voldoende moeten zijn om het bedrijf uit de rode cijfers te krijgen. Air France-KLM schrapt in de komende periode ongeveer 5.000 banen en hoopt daarbij gedwongen ontslagen te voorkomen.

Mede op basis daarvan wordt verwacht dat de tweede jaarhelft van 2012 beter zal verlopen dan de eerste, waar het verlies opliep tot 1,26 miljard euro. In totaal wil Air France-KLM - Air France-KLM de kosten voor 2015 terug hebben gedrongen met 2 miljard euro. Daarbij moet Air France-KLM als grootste onderdeel van de groep tevens de grootste bijdrage leveren. Air France-KLM moet 700 miljoen euro bezuinigen en wil daarnaast 400 miljoen euro extra omzet realiseren.

De schuld moet daarbij aan het einde van dit jaar afnemen door het opgestarte herstructureringsprogramma en het nu nog verlieslatende Air France-KLM moet in 2014 winstgevend zijn.

Te goedkoop

De Zwitserse zakenbank UBS adviseert beleggers om Air France-KLM - Air France-KLM te kopen. De analisten waren eerder nog wat behoudender met een houdadvies, maar stellen dat de herstructureringsmaatregelen positieve effecten hebben en de voortvarendheid waarmee deze worden geïmplementeerd.

Daarnaast is UBS te spreken over het beleid dat gevoerd wordt door overheden ten aanzien van de luchtvaartsector. Tot slot vinden de analisten dat de aandelen van Air France-KLM - Air France-KLM momenteel te goedkoop worden verhandeld.

Wanneer Air France-KLM - Air France-KLM erin slaagt om alle plannen door te voeren verwacht UBS dat de nu geraamde ebit van 1,23 miljard euro voor 2014 opwaarts kan worden bijgesteld. Het koersdoel is door de analisten vastgesteld op 9 euro.

Mede door de adviesverhoging staan er voor Air France-KLM - Air France-KLM nu 6 koop-, 13 houd- en 3 verkoopadviezen uit. De consensus laat zodoende zien dat analisten gemiddeld genomen licht positief zijn over het aandeel, al regeert er nog wel enige behoudendheid.

Het koersdoel van 9 euro dat door UBS is afgegeven suggereert dat de koers van Air France-KLM - Air France-KLM in de komende periode meer dan gaat verdubbelen. Gemiddeld genomen hanteren analisten een koersdoel van 5,17 euro, wat een verwacht rendement oplevert van ruim 28%.