Ablynx verder in zee met Merck

kondigde vandaag aan dat ze een samenwerking aangaat met Merck & Co., Inc. (NYSE: MRK), via een dochteronderneming, voor het ontwikkelen en commercialiseren van Nanobody®-kandidaten gericht tegen een spanningsafhankelijk ionkanaal, met de optie om een Nanobody te ontwikkelen en te commercialiseren tegen een tweede doelwit. Buiten de Verenigde Staten en Canada is Merck gekend onder de merknaam MSD.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verwerft Merck de exclusieve wereldwijde rechten op Nanobodies gericht tegen het geselecteerde doelwit, en heeft ze tevens een optie op soortgelijke rechten voor een tweede doelwit. Bij ondertekening ontvangt Ablynx een vooruitbetaling van €6,5 miljoen van Merck en €2 miljoen aan onderzoeksgelden.

Bovendien komt Ablynx in aanmerking om tot €448 miljoen te ontvangen aan onderzoeks-, regelgevende en commerciële mijlpaalbetalingen, die gerelateerd zijn aan de vooruitgang van de verschillende kandidaten, alsook in schijven oplopende royalty’s op alle producten die voortkomen uit deze samenwerking. Ablynx is verantwoordelijk voor het ontdekken van de Nanobody-kandidaten en Merck voor het onderzoek, de ontwikkeling, de productie en de commercialisering van alle Nanobody-producten die resulteren uit deze samenwerking.