Intel op 52-weeks dieptepunt door lagere pc-vraag

De downgrade van hold naar sell door Sanford Bernstein op Intel zette gisteravond het luik open. Het aandeel sloot bijna 3 procent lager op 21,90 dollar. De analisten van Sanford Bernstein vrezen een verschrompeling van de gemiddelde verkoopprijs van Intel ’s producten door de tanende PC-markt. Sanford Bernstein roemt de stevige omzetcijfers van Intel in de afgelopen jaren die in hun ogen vooral door hun eigen prijszetting werd verklaard en niet door hun marktaandeel.

Waarderingsratio's Intel

Kantoor van <a href= Intel ' align=middle/>
Kantoor van Intel
Intel noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 10,33. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 16,8. De sector halfgeleiderindustrie noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 10,06. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 0,86 Amerikaanse dollar. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 4 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 2,4 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 2,92. De sector wordt verhandeld op 2,68 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Intel

Het aandeel wordt door 33 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 27,33 Amerikaanse dollar. De koers van het aandeel ligt zodoende 25 procent onder de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Intel momenteel rond de 1,21 miljard Amerikaanse dollar.

Taxaties resultaten 2012 Intel

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 53,46 miljard Amerikaanse dollar verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 11,03 miljard Amerikaanse dollar. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 2,12 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 24 procent.