Sterke cijfers JP Morgan Chase

De resultaten die de Amerikaanse zakenbank JP Morgan Chase over het derde kwartaal boekte waren een record in haar bestaan. Zowel de omzet als de winst kwamen hoger dan de consensus uit. De nettowinst bedroeg 5,7 miljard dollar (34 procent meer en ruim hoger dan de consensus die op 4,7 miljard lag). De omzet steeg met 6 procent tot 25,1 miljard dollar (consensus op 24,5 miljard dollar).

Bij alle divisies kon de zakenbank haar omzetten doen stijgen. Voor heel dit jaar wordt een nettowinst van 24 miljard dollar verwacht.

Waarderingsmaatstaven JP Morgan Chase

JP Morgan in New York
JP Morgan in New York
Het aandeel JP Morgan Chase noteert op dit moment met een k/w van 8,71. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 19,53. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de bankensector bedraagt nu 33,64. Over het lopende boekjaar wordt voor volgend jaar een uit te keren dividend van 1,19 Amerikaanse dollar verwacht. Het dividendrendement volgens deze verwachtingen dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,39 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,71 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 3,11 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 JP Morgan Chase

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 98,14 miljard Amerikaanse dollar. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 18,28 miljard Amerikaanse dollar. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 4,83 Amerikaanse dollar. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 10 procent.

Adviezen analisten over JP Morgan Chase

Het aandeel wordt door 20 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 48,91 Amerikaanse dollar. De prijs van het aandeel ligt zodoende 16 procent onder de fair value van de analisten. Om 17.24 noteert het aandeel 1,11 procent hoger op 42,08 Amerikaanse dollar. Op basis van de huidige beurskoers ligt JP Morgan Chase 's marktkapitalisatie rond de 158,41 miljard Amerikaanse dollar.