Ecolab neemt Purolite over in een contante transactie ter waarde van ~$3,7 miljard

 • Ecolab (NYSE:ECL) heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Purolite, een wereldwijde leverancier van hoogwaardige ionenuitwisselingsharsen voor de scheiding en zuivering van oplossingen.
 • De overname is zeer complementair aan het huidige aanbod en is van cruciaal belang voor veilige, hoogwaardige geneesmiddelenproductie en zuivering van biofarmaceutische producten in de life sciences-industrieën.
 • De overname is gestructureerd als een contante transactie met een waarde van ~$3,7 miljard, waarbij ~$800M aan contanten op de balans van het bedrijf wordt gebruikt en goedkope schulden voor de balans.
 • Purolite is actief in meer dan 30 landen met een verwachte omzet in 2021 van ~$ 0,4 miljard.
 • Purolite zal opereren als een afzonderlijke wereldwijde business unit en de algemene resultaten zullen worden gerapporteerd binnen de Life Sciences-divisie van Ecolab .
 • De transactie wordt naar verwachting in het vierde kwartaal afgerond en zal naar verwachting belastingvoordelen opleveren met een geschatte netto contante waarde van ~$300 miljoen.
 • Het rendement zal naar verwachting aanzienlijk hoger zijn dan de gewogen gemiddelde kapitaalkosten van Ecolab ; overname zal naar verwachting neutraal zijn in 2022 en bijna $ 0,10 bijdragen in 2023 om adj. EPS; transactie-afschrijving zal naar verwachting ~ $ 0,26 per aandeel zijn.
 • "Met deze transactie zullen we onze kansen in onze snelgroeiende life sciences-activiteiten met hoge marges aanzienlijk vergroten, zoals de zuivering van mRNA-vaccins en monoklonale antilichamen voor geneesmiddelen voor kankerbehandeling", aldus president en CEO Christophe Beck.

  De omzet van het bedrijf uit Saint Paul over dit jaar komt uit op 12.74 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 11.79 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Ecolab in beeld plus taxaties 2021

  fundamantele data

  Ecolab locatie Leiden ©

  Ecolab
  Ecolab


  De meeste analisten gaan voor 2021 uit van een nettowinst van 1.39 miljard dollar. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 4.83 dollar. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 48.33 uit.

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 1.99 dollar verwacht. Ecolab 's dividendrendement komt hiermee uit op 0.85 procent. Het gemiddelde dividend van de gediversifieerde industriele bedrijven ligt op een prima 1.97 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 67.32 miljard dollar. 11

  Het aandeel sloot dinsdag op 233.43 dollar.

  Historische beurskoersen Ecolab

  fundamantele data ecolab

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.