Intervest Retail wil dividend verhogen, winst over Q3 omhoog

In het derde kwartaal van 2012 is het operationeel uitkeerbaar resultaat van Intervest Retail gestegen tot € 0,67 per aandeel vergeleken met € 0,64 in het derde kwartaal van vorig boekjaar. Dit betekent een stijging van 4 % per aandeel. Dit positieve resultaat is te danken aan de verwerving van Jardin d’Harscamp in Namen in oktober 2011, aan de verhuring aan Desigual in Jardin d’Harscamp en aan indexaties en huurhernieuwingen in de vastgoedportefeuille.

Recent afgesloten huurhernieuwingen leveren nog steeds mooie huurverhogingen op. Tevens zijn de financieringskosten van de vastgoedbevak verminderd, ondanks de verwerving van Jardin d’Harscamp, als gevolg van de verdere daling van de rentevoeten op de financiële markt.

Voorstel verhoging dividend

Voor de eerste negen maanden van 2012 bedraagt het operationeel uitkeerbaar resultaat per aandeel € 1,96 ten opzichte van € 1,89 over dezelfde periode van vorig jaar. Behoudens onverwachte evoluties, zoals belangrijke faillissementen van huurders of onvoorziene rentestijgingen, schat Intervest Retail voor boekjaar 2012 een brutodividend per aandeel tussen € 2,58 en € 2,63 te kunnen aanbieden aan haar aandeelhouders. Op basis van de slotkoers op 30 september 2012 (€ 47,95) komt dit neer op een brutodividendrendement van circa 5,5 %.