Ondanks winstalarm toch positieve resultaten voor TKH Group

TKH Group is recentelijk nog met hun derde kwartaalresultaat naar buiten gekomen. Ondanks de positieve resultaten in het derde kwartaal is ook TKH Group niet immuun voor de afzwakkende economie en zal hiervan de effecten zien. Donderdag heeft het bedrijf nog een winstalarm afgegeven. Analisten hebben verdeeld gereageerd.

Winstalarm afgegeven voor lagere winsttoename
Deze zomer werd bekend gemaakt dat TKH op een winsttoename in 2008 van 30% rekende. De winstverwachting is naar beneden verlaagd tot een stijging van de winst van 18 tot 23%. Dit zou uitkomen op een winst tussen de 48 miljoen euro en 50 miljoen euro.

Het derde kwartaal liet een stijging van de omzet zien met 18.4% ten opzichte van het derde kwartaal van 2007. De nettowinst van het derde kwartaal kwam uit op een bedrag van 11.7 miljoen euro, dit is een stijging van 30.9% ten opzichte van het derde kwartaal van 2007.

Hieronder de resultaten van de eerste negen maanden van 2008.Alexander van der Lof, zittend topman van TKH maakt zich voorlopig geen zorgen over de afzwakkende economie en de gevolgen daarvan voor volgend jaar. “Gedreven door innovaties haalden we in het derde kwartaal een autonome groei van 10 procent. Dat doen niet veel bedrijven ons na.” De zittende topman verwacht ook dat in 2009 de effecten van de afzwakkende economie opgevangen kunnen worden.

Overigens blijft TKH ook actief op het overnamepad. TKH heeft een lijstje van 20 tot 30 bedrijven die ze actief aan het volgen zijn. TKH ziet vooral mogelijkheden om de veiligheids- en zorgsectoractiviteiten van TKH sterker te maken. Er is aangegeven door de topman van TKH dat er ongeveer 100 miljoen euro klaar staat voor overnames.

Analisten aan het woord
ING heeft hun advies van TKH onder review gezet. ING zal hun taxaties opnieuw gaan bekijken, aldus analist Frederike Kamphuis van ING. ING heeft momenteel een koopadvies uitstaan voor het aandeel. De analist heeft aangegeven dat hij de resultaten van het derde kwartaal prima vond, maar dat elk slecht nieuws hard aankomt in de huidige markt.

Eerder deze week heeft Petercam hun advies van hold naar reduce verlaagd. De zakenbank heeft aangegeven dat zij verwachten dat de winstgevendheid onder druk komt te staan in 2009. Mede door uitstel van projecten en lagere investeringen bij klanten van TKH heeft Petercam hun advies bijgesteld.

Analisten geven totaal 12 adviezen aan het aandeel. Hiervan zijn er 10 koopadviezen. De andere twee adviezen bestaan uit 1 houd- en 1 verkoopadvies. Dit resulteert in een positieve consensus en een rating van 4.5 ster van de 5 sterren. Bij de opening van de koers vandaag ging het aandeel onderuit met ongeveer 9%. De koers van het aandeel sloot gisteren op een bedrag van 9.35 euro, terwijl de analisten een gemiddeld koersdoel afgeven van 18.73 euro.