KBC wil staatssteun versneld en volledig aflossen

De vaste aandeelhouders van KBC Groep NV (Cera CVBA, KBC Ancora Comm. VA, MRBB CBVA en andere vaste aandeelhouders die een aandeelhoudersovereenkomst hebben afgesloten) wensen hun volledige steun uit te drukken voor de aankondigingen die KBC vanmorgen deed. Die hebben betrekking op:

  • De versnelde volledige terugbetaling in december 2012 aan de Belgische federale overheid van 3,0 miljard euro staatssteun samen met een premie van 0,45 miljard euro, goedgekeurd door de Nationale Bank van België
  • De intentie tot een versnelde terugbetaling van 1,17 miljard euro staatssteun aan de Vlaamse overheid met een premie van 0,58 miljard euro in de eerste helft van 2013, afhankelijk van de gebruikelijke goedkeuring door de Nationale Bank van België
  • De intentie om vanaf 1 januari 2013 de doelstelling aan te houden van een common equity ratio volgens Basel III van 10% (fully loaded)
  • Een uitgifte van nieuwe aandelen voor een bedrag van ca. 1,25 miljard euro, waarvan de uitgifte vandaag gelanceerd wordt via een Accelerated Book Build (ABB).
  • Een uitgifte van contingent capital notes voor ca. 0,75 miljard euro in het eerste kwartaal van 2013

    Om 10.53 noteert het aandeel onveranderd op 23,46 euro.