Solvay rondt overname Sunshield Chemicals af, koers boven fair value analisten

Solvay maakt bekend dat het, conform de geldende regelgeving, de overname afrondt van een controlerend belang in Sunshield Chemicals Limited, een Indiase producent van oppervlakte-actieve stoffen. Dankzij deze overname kan de Novecare Global Business Unit in India haar productengamma sneller ontwikkelen dat bestemd is voor de persoonlijke verzorging en huiselijk gebruik, voor landbouwchemicaliën, coatings en de industriële markt.

Details Sunshield Chemicals

Sunshield Chemicals Limited was goed voor een netto-omzet van 943 miljoen INR (13,5 miljoen EUR) in het voorbije financieel jaar dat afliep op 31 maart 2012. Het bedrijf produceert en exporteert oppervlakte-actieve stoffen, crosslinkers en antioxidanten. Vanuit een productie-eenheid nabij Mumbai bedient Sunshield Chemicals Limited een groot aantal markten met allerlei toepassingen in landbouwchemicaliën, coatings, industriële toepassingen en producten voor huiselijk gebruik en persoonlijke verzorging. Sunshield Chemicals Limited is gevestigd in Mumbai en staat genoteerd op de beurs van Bombay.

Waarderingsratio's Solvay

Sunshield Chemicals
Sunshield Chemicals
Solvay noteert op het moment van schrijven met een koers/winst-verhouding van 17,01. De gemiddelde koers/winst-verhouding over de afgelopen 5 jaar (Shillers PE) bedraagt 4,92. De sector gediversificeerde industrieën noteert met een gemiddelde koers/winst-verhouding van 14,26. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2,96 euro. Het dividendrendement op basis van deze taxatie komt dan uit op 3 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 3,1 procent.

De market-to-book ratio (berekend door de koers van het aandeel te delen door de verhouding van het eigen vermogen ten opzichte van het aantal uitstaande aandelen) ligt op 0,83. De sector wordt verhandeld op 2,76 maal haar market-to-book ratio.

Opinies analisten over Solvay

Het aandeel wordt door 15 fundamentele analisten gevolgd. Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 105,77 euro. De koers van het aandeel ligt zodoende 3 procent boven de fair value van de analisten. Op basis van de huidige koers ligt de marktkapitalisatie van Solvay momenteel rond de 9,26 miljard euro.

Taxaties resultaten 2012 Solvay

Over het huidige jaar wordt door de analisten die gepolst zijn door persbureau Reuters een omzet van 13,01 miljard euro verwacht. Voor het lopende jaar wordt een nettoresultaat verwacht van 620,82 miljoen euro. De gemiddelde verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 6,43 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 9 procent. Om 15.00 noteert het aandeel 0,36 procent lager op 109,35 euro.