Veel banen weg bij Renault

In de komende drie jaar gaan er bij Renault zo’n 7500 arbeidsplaatsen verdwijnen. Hiermee wil het bedrijf haar kosten verder omlaag brengen zo meldt het bedrijf dinsdag aan de pers. Renault geeft aan dat de vraag vanuit Europa dermate hard terugloopt dat het bedrijf hierdoor moet afslanken. Per 2016 moeten de gemelde 7500 arbeidsplaatsen verdwenen zijn. Op 22 januari gaat Renault met de vakbonden hiervoor om tafel.

Waarderingsmaatstaven Renault

Fabriek van <a href= Renault ' align=middle/>
Fabriek van Renault
Het aandeel Renault noteert op dit moment met een k/w van 6,84. De 5-jaars Shillers PE bedraagt 11,94. De gemiddelde koers/winst-verhouding van de automobielsector bedraagt nu 7,72. Over het lopende boekjaar wordt voor volgend jaar een uit te keren dividend van 1,59 euro verwacht. Het dividendrendement volgens deze verwachtingen dan uit op 4 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de sector ligt op 4,03 procent.

De verhouding van de beurskoers ten opzichte van de intrinsieke (boek)waarde ligt op 0,33 (met de boekwaarde berekend door het eigen vermogen per eind vorig jaar te delen door het aantal uitstaande aandelen). De sector wordt verhandeld op 1,4 maal haar boekwaarde.

Consensusverwachting resultaten 2012 Renault

Over het dit jaar ligt de consensus van de omzet op 40,32 miljard euro. Voor dit jaar wordt onder aan de streep een nettoresultaat verwacht van 1,7 miljard euro. De algemene verwachting van het resultaat per aandeel ligt op 6,08 euro. De verwachting van het rendement op het eigen vermogen over dit jaar ligt op 7 procent.

Adviezen analisten over Renault

Het aandeel wordt door 20 analisten gevolgd (op fundamentele basis). Het gemiddelde koersdoel van de uitstaande adviezen bedraagt 47,01 euro. De prijs van het aandeel ligt zodoende 13 procent onder de fair value van de analisten. Om 21.10 noteert het aandeel 1,71 procent hoger op 41,59 euro. Op basis van de huidige beurskoers ligt Renault 's marktkapitalisatie rond de 12,3 miljard euro.