Markt schrikt van grote emissie KPN, koers fors lager

De bekendmaking van de grote claimemissie van KPN zorgde ervoor dat het luik onder de koers openging. KPN wil om haar vermogen te versterken voor 4 miljard euro aan nieuwe aandelen uit gaan geven. Het bedrijf poogt hierdoor haar financiële positie te verbeteren zo meldt het bedrijf in haar persbericht. Het aandeel sloot uiteindelijk 15,85 procent lager op 3,45 euro. Eerder op de dag was het koersverlies nog forser.

Zeer laag dividend KPN nu

Beleggers zijn zeer angstig voor de enorme winstverwatering. Voor dit jaar en 2014 zal KPN 3 cent per aandeel aan dividend uitkeren zo is het plan. Qua rendement is dit dan zeer fors lager dan tijdens haar goede jaren als klassiek dividendaandeel. Veel analisten waren verrast door het nieuws en hielden ondanks de harde koersdaling dan ook vast aan hun verkoopadviezen.

Kerncijfers KPN 2012

kerncijfers <a href='/aandeel/13-kpn'> KPN </a> 2012, boekjaar 2012 <a href='/aandeel/13-kpn'> KPN </a>

Over 2012 verdiende KPN 12,7 miljard euro (zo’n 400 miljoen euro minder dan in 2011). Mede door de zeer forse uitgaven voor de nieuwe 4G-licenties daalde het brutoresultaat zeer fors. De winst per aandeel daalde met 54 procent tot 49 cent.

KPN koerst fors lager

Carlos Slim verliest fors op meerderheidsbelang KPN