Analisten behoudend over Wolters Kluwer

De resultaten die Wolters Kluwer recent naar buiten bracht waren licht beter dan waar analisten vooraf op hadden geanticipeerd. Mede daarom zijn hun verwachtingen voor de komende periode opwaarts bijgesteld, al zitten er wel enkele dissonanten bij die een minder rooskleurig scenario schetsen.

Sterke kasstroom

ABN AMRO is vooral onder de indruk van de sterke vrije kasstroom van 507 miljoen euro, die volgens hen een stempel drukte op de jaarresultaten van Wolters Kluwer .

De analisten wijzen op de goede prestaties van de gezondheidsdivisie, waardoor de omzet met 3,605 miljard euro 2% hoger lag dan waar ABN AMRO vooraf op had gerekend. Daarnaast bedroeg de organische omzetgroei 0,8% kwam de winst per aandeel uit op 1,58 euro.

Verder lag de afgegeven outlook van Wolters Kluwer , waarbij onder meer wordt verwacht dat de omstandigheden in Europa moeilijk blijven maar de digitale activiteiten wereldwijd gaan groeien, in lijn met de verwachtingen van ABN AMRO. Mede daarom blijven de analisten bij hun houdadvies voor het aandeel.

Koersdoelverhogingen

De analisten van Deutsche Bank hebben hun koersdoel voor Wolters Kluwer verhoogd met 1 euro tot 14 euro, vanwege een groter dan verwachte daling van de nettoschuld over 2012. Het advies hebben de analisten laten staan op ‘hold’.

Naast Deutsche Bank heeft ook Société Générale zijn koersdoel voor Wolter Kluwer verhoogd, van 16 euro naar 16,70 euro. Ook de analisten van de Franse zakenbank hanteren hierbij een houdadvies.

Negatieve dissonant

In tegenstelling tot de voorgaande zakenbanken heeft Nomura Securities zijn taxaties voor Wolters Kluwer neerwaarts bijgesteld. Naar aanleiding van de cijfers over 2012 en de outlook van Wolters Kluwer hebben de analisten hun ramingen voor 2013 verlaagd, waarbij het koersdoel neerwaarts is bijgesteld met 50 eurocent tot 16,50 euro. Het advies is blijven staan op ‘neutral’.

Consensus

Voor het aandeel staan momenteel 7 koop- en 8 houdadviezen uit, terwijl slechts 1 analist een verkoopadvies hanteert. Mede daarom is de consensus positief te noemen. Het sentiment is licht positief, mede door de behoudende verwachtingen.

Door de verscheidene koersdoelwijzigingen bedraagt het gemiddeld koersdoel nu 16,05 euro, wat een verwacht rendement oplevert van iets meer dan 6%.