EQT wordt grootste Amerikaanse producent van gecertificeerd aardgas

  • De grootste Amerikaanse aardgasproducent EQT Corp. ( EQT ) is ook de grootste producent van gecertificeerd aardgas van het land geworden, na te hebben gezegd dat het het grootste deel van zijn aardgasproductie heeft gecertificeerd onder zowel de Equitable Origin Standard for Responsible Energy Development als de MiQ norm voor methaanemissie.
  • De certificeringen bieden een geverifieerde methode voor het volgen van de ESG-verplichtingen van het bedrijf, waaronder het bereiken van netto nul Scope 1 en 2 broeikasgasemissies en het verminderen van de methaanemissie-intensiteit van EQT met 65% tegen 2025.
  • EQT zegt dat het de hoogste initiële certificeringsscore heeft behaald die is afgegeven door Equitable Origin aan een upstream-producent in de VS of in het buitenland.
  • EQT zegt ook dat het eerste blok van zijn gecertificeerde aardgas nu beschikbaar is voor verhandeling op MiQ's Digital Registry.

    De omzet van het bedrijf uit Pittsburgh over dit jaar komt uit op 5.35 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen het concern 3.06 miljard dollar verdiende.

    Historische omzetten en resultaten EQT in beeld plus taxaties 2021

    fundamantele data

    De analisten rekenen voor 2021 op een nettowinst van 578 miljoen dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 1.65 dollar over. De koers/winstverhouding komt hiermee op 14.07 te liggen.

    Analisten gaan er niet van uit dat het bedrijf over dit jaar dividenden uit zal gaan keren. Het doorsnee dividendrendement van de energiebedrijven ligt op een aantrekkelijke 2.96 procent.

    De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 6.46 miljard dollar. 28

    Het aandeel staat om 18.09 2.78 procent lager op 23.21 dollar.

    Koershistorie EQT 2007-2021

    fundamantele data eqt

    Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
    nieuws@analist.nl

    Copyright analist.nl B.V.
    All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.