Vodafone Spanje vraagt banken aan om samen te werken MásMóvil combinatie

.

 • Vodafone Spanje (VOD -1,1 %) heeft UBS en Morgan Stanley ingehuurd om het te vertegenwoordigen in gesprekken over een mogelijke overname door MásMóvil, volgens een Spaans nieuwsbericht.
 • Volgens de digitale krant El Confidencial heeft de Spaanse eenheid een vertegenwoordiging ingehuurd om Goldman Sachs (die MásMóvil vertegenwoordigt) af te handelen.
 • Dat komt omdat het Franse Orange (ORAN -0,1 %) ook de gesprekken opvoert voor een Spaanse combinatie met MásMóvil. Orange Spain is de op één na grootste speler van het land, terwijl MásMóvil de vierde grootste is. MásMóvil wordt gecontroleerd door KKR, Cinven en Providence.
 • De concurrentie tussen Vodafone Spanje en Orange Spanje is hevig, aangezien antitrustproblemen hun eigen combinatie waarschijnlijk blokkeren. Als Orange de combinatie voor elkaar krijgt, zou het Vodafone voorbijstreven en de grootte van Telefónica benaderen (TEF -0,1 %).
 • Vodafone Spanje heeft in de zomer van 2019 tevergeefs geprobeerd te combineren met MásMóvil.
 • Elke deal tussen Vodafone en MásMóvil zal waarschijnlijk meer dan € 6 miljard bedragen.

  De omzet van het concern uit Newbury over dit jaar komt uit op 45.44 miljard GBp. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is vrij beperkt meer dan de omzet over 2021 toen het concern 43.81 miljard GBp verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Vodafone in beeld plus taxaties 2021

  koersgrafieken

  Vodafone Rheine ©

  Vodafone
  Vodafone


  Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 2.9 miljard GBp. Over dit jaar komt het bedrijf volgens het gros van de analisten uit op een winst per aandeel van 10 GBp. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 12.15.

  Fors dividend Vodafone

  Per aandeel wordt door de analisten een dividend van 9 GBp verwacht. Vodafone 's dividendrendement komt neer op 7.4 procent. Gemiddeld levert een aandeel in de mobiele telefonie aanbieders levert een beperkt dividendrendement van circa 1.26 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 3253.89 miljard GBp. -5

  Om 14.35 stond het aandeel 0.89 procent hoger op 121.54 GBp.

  Historische koersen Vodafone

  koersgrafieken vodafone

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.