Google koopt startup Raxium voor toekomstige AR-, MR-apparaten

 • Alphabet 's (GOOG, GOOGL) Google-eenheid heeft overeenstemming bereikt over een deal om Raxium te kopen, een startup die light-emitting diodes ontwikkelt voor augmented en mixed reality-apparaten, volgens The Information.
 • Het nieuwscentrum, dat voor het eerst berichtte over de lopende deal, merkte op dat de overname een teken zou kunnen zijn dat Alphabet (GOOG, GOOGL) meer componenten wil bezitten van apparaten die het bouwt.
 • De aankoopprijs van de deal is niet gemeld
 • Twee van de grootste concurrenten van Alphabet , Apple (NASDAQ:AAPL) en Meta Platforms (NASDAQ:FB), zijn naar verluidt bezig met het ontwikkelen of ontwikkelen van hun eigen augmented reality-headsets.
 • Eerder dit jaar werd gemeld dat Apple (AAPL) al werkte aan een tweede generatie versie van zijn AR-headset, die in 2024 zou kunnen worden uitgebracht.
 • Alphabet (GOOG, GOOGL) heeft onlangs aangekondigd dat het van plan is cyberbeveiligingsbedrijf Mandiant (NASDAQ:MNDT) over te nemen in een deal met een waarde van $ 5,4 miljard.

  De gemiddelde verwachting van de omzet van het bedrijf uit Mountain View over dit jaar ligt volgens de analisten op 299.24 miljard dollar. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2021 toen het bedrijf 257.64 miljard dollar verdiende.

  Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2021

  aandeel

  Alphabet Silicon Valley Amerika ©

  Alphabet
  Alphabet


  De analisten gaan voor 2022 uit van een nettowinst van 74.56 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten, zoals gepolst door persbureau Thomson Reuters, een winst per aandeel van 111.51 dollar verwacht. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 21.04 te liggen.

  Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Het gemiddelde dividendrendement van de uitgeverijen ligt op een relatief royale 1.99 procent.

  De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 705.72 miljard dollar. 2

  Het aandeel staat om 17.28 1.69 procent lager op 2346.68 dollar.

  Historische beurskoersen aandeel Alphabet

  aandeel alphabet

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.