Google en Oracle sluiten zich aan bij Amazon en Microsoft op Pentagon-cloudbiedingen

 • Het ministerie van Defensie heeft Alphabet (GOOG, GOOGL) en Oracle (NYSE:ORCL) uitgenodigd om samen met Amazon .com (AMZN) en Microsoft (NASDAQ:MSFT) te bieden op hun zware cloudcontract.
 • Het Joint Warfighter Cloud Capability-contract is het contract dat is gebouwd ter vervanging van het JEDI-contract van $ 10 miljard, dat door het Pentagon is geschrapt na controverse over de toekenning aan Microsoft .
 • Het nieuws is om een ??aantal redenen opmerkelijk. Alphabet is een paar jaar dichter bij het Pentagon gekomen, slechts een paar jaar nadat zware terugval van werknemers het bedrijf ertoe aanzette zich terug te trekken uit Project Maven, dat op kunstmatige intelligentie van Alphabet zou tikken om bewakingsbeelden van drones te analyseren.
 • Destijds zei CEO Sundar Pichai dat het bedrijf overheidswerk zou blijven zoeken, en bieden op het nieuwe cloudcontract van het Pentagon zou de grootste mijlpaal tot nu toe op dat pad zijn.
 • En de opvallende afwezigheid bij hyperscale providers is IBM ( IBM ). Na het dispuut over JEDI wees de conventionele wijsheid op een "iedereen wint"-benadering waarbij alle hyperscale-aanbieders een stukje in een nieuw contract zouden kunnen hebben dat voor meerdere bedrijven is gestructureerd.
 • De contracten voor de JWCC worden waarschijnlijk in april gegund.
 • Thomas Kurian, hoofd van de clouddivisie van Alphabet , had een paar weken geleden een ontmoeting met het Pentagon om aan te geven dat het bedrijf interesse had om op het pact te bieden.

  De omzet van het bedrijf uit Mountain View over dit jaar komt uit op 254.11 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is behoorlijk meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 182.53 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Alphabet in beeld plus taxaties 2021

  aandelenanalyses

  Alphabet Alphabet Silicon Valley ©

  Alphabet
  Alphabet


  Wat betreft het resultaat rekenen De meeste analisten op een nettowinst van 73.44 miljard dollar. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 108.7 dollar over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding uit op 27.4.

  Van het concern worden over dit jaar geen dividenduitkeringen verwacht. Gemiddeld levert een aandeel in de internetbedrijven levert een beperkt dividendrendement van circa 1.45 procent op.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 893.05 miljard dollar. 72

  Het aandeel sloot vrijdag op 2978.53 dollar.

  Historische koersen Alphabet 2007-2021

  aandelenanalyses alphabet

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.