Analisten noemen Daimler op fair value

De koers van het aandeel Daimler lijkt nu, mede door de koersstijgingen van de laatste tijd, conform de meeste waarderingsmodellen te zijn. De consensus van de analisten stelt dat het aandeel Daimler op dit niveau eerlijk gewaardeerd is. Het aandeel wordt momenteel door 23 analisten gevolgd. Dit ondanks dat er nog steeds veel koopadviezen uitstaan is de gemiddelde taxatie rond de huidige beurskoers. Het gemiddelde van de afgegeven koersdoelen voor het aandeel staat op 74,09 euro. Dit is circa 2 procent meer dan de huidige koers van 72,5 euro.

Veel eenstemmigheid waarderingen Daimler

fundamenteel onderzoek

De omzet van Daimler over dit jaar komt uit op 169,94 miljard euro. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. Dit is licht meer dan de omzet over 2016 toen het concern 164,33 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Daimler in beeld plus taxaties 2018

beurskoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 9,94 miljard euro. Op basis van de meest actuele analistenconsensus een houdt het bedrijf een winst per aandeel van 9,35 euro over. Op basis hiervan komt de koerswinstverhouding op 7,75 te liggen.

Fors dividend Daimler

Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 3,63 euro. Daimler 's dividendrendement komt neer op 5,01 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de automobielsector ligt op een magere 1 procent.

Laatste taxaties rond de 86 euro

Goldman Sachs , UBS en Independent Research gaven de meest recente adviezen voor het aandeel.

Daimler 's marktkapitalisatie bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen keer de beurskoers circa 77,56 miljard euro.

Historische beurskoersen Daimler

beurskoers daimler

Het aandeel sloot donderdag op 72,5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.