KPN positief gewaardeerd

KPN die vooral Duitsland, België en Nederland als kernmarkten heeft, gaat aan het einde van deze week de Franse markt betreden. Zij gaan dit doen met het merk Simyo, dit is ook het merk waar KPN al eerder de sprong naar Spanje mee had gemaakt. Analisten blijven in het nieuwe jaar positieve adviezen geven over het aandeel KPN .

Franse Markt
Aanstaande zondag is het zover voor KPN . KPN betreedt dan de Franse markt met zijn prijsvechtermerk Simyo. Dit maakte het concern gisteren bekend. Het concern had al eerder een akkoord gesloten met een branchegenoot uit Frankrijk ( Bouygues Telecom) om van hun netwerk gebruik te maken, maar de details waren verder nog niet bekend tot op heden.

Bellen met Simyo gaat 19 cent per minuut kosten in Frankrijk. Het maakt dan niet uit of dit naar een vast telefoonnummer is of naar mobiel nummer. Doormiddel van samenwerkingsverbanden wil KPN in Frankrijk in dit jaar met nieuwe initiatieven komen.

KPN en België
In de nieuwjaarsreceptie op woensdag heeft Ad Scheepbouwer, topman van KPN zich negatief uitgesproken over de Belgische liberalisering van de telecommarkt. Het liberaliseringsproces is er simpelweg gewoon niet volgens de topman van KPN .

KPN heeft hierdoor twijfels om te investeren in de Belgische markt. De topman geeft aan dat de markt voor breedbandinternet niet concurrerend is en geeft aan dat de Belgische consument hiermee de hinder van zal ondervinden. België is gedaald naar de achtste plek op het gebied van breedbandpenetratie. Het land stond in 2004 nog op de vierde plek.

De autoriteiten hebben toegestaan dat Proximus een monopoliepositie kon vestigen in het Zuiden van België met hun dienst die ze leveren voor breedbandinternet. In het noorden speelt Telenet ook nog een grote rol voor het aanbieden van breedbandinternet. Proximus en Telenet verdelen de markt in het noorden.

Analisten
Het aandeel KPN krijgt in totaal 37 adviezen toebedeeld, waarvan 26 koop,- 8 houd- en 3 verkoopadviezen zijn. Dit resulteert in een vrij positieve consensus met een rating van 4 sterren van de 5. Analisten zien het aandeel KPN nog steeds als een aandeel dat zijn waarde houdt. De slotkoers van gisteren noteerde 10,59 euro, terwijl het gemiddelde koersdoel op 13,41 euro ligt. Dit zou een verwacht rendement op kunnen leveren van 26,58%.

Adviezen van januari

● Oddo Securities – blijft bij een koopadvies – koersdoel van 13 naar 12,5 euro.
Morgan Stanley – blijft bij een koopadvies – koersdoel blijft op 16 euro.
Dexia – blijft bij een koopadvies – koersdoel blijft op 14,80.

Deze adviezen van januari zijn ongetwijfeld positief. Oddo verlaagt het koersdoel met 0,5 euro, maar het koersdoel blijft nog ruim boven de huidige koers. Het gemiddelde koersdoel van deze 3 adviezen geeft een koersdoel van 14,43 euro aan. Dit ligt nog hoger dan het gemiddelde koersdoel van alle analisten die een advies hebben gegeven over het aandeel.