Targa Resources koopt Perm-gasverwerker Lucid Energy voor een deal van $ 3,5 miljard

 • Targa Resources (NYSE:TRGP) zei donderdag dat het ermee instemde Lucid Energy over te nemen van Riverstone Holdings en Goldman Sachs Asset Management voor $ 3,55 miljard in contanten.
 • Lucid levert diensten voor het verzamelen, behandelen en verwerken van aardgas in het Delaware Basin, waaronder meer dan 1.000 mijl aan aardgaspijpleidingen en 1,4 miljard cf/dag aan cryogene aardgasverwerkingscapaciteit in gebruik of in aanbouw, verankerd door langdurige , contracten met een vaste vergoeding.
 • Targa (TRGP) verhoogde de prognose voor de stand-alone aangepaste EBITDA voor FY 2022 naar $ 2,675 miljard - $ 2,775 miljard, na eerder een verwachting van $ 2,3 miljard - $ 2,5 miljard.
 • Het bedrijf verwacht dat de deal direct zal bijdragen aan de uitkeerbare cashflow per aandeel.
 • "Dit is een opwindende acquisitie die in lijn is met onze geïntegreerde strategie, aangezien we onze Permian Basin-voetafdruk uitbreiden en diversifiëren met de complementaire aanwezigheid van Lucid tegen een aantrekkelijke investeringsveelvoud", zei CEO Matt Meloy.

  De omzet van het bedrijf uit Houston over dit jaar komt uit op 23.07 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is fors meer dan de omzet over 2021 toen de omzet 16.95 miljard dollar bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Targa Resources in beeld plus taxaties 2022

  financiële analyse

  De analisten gaan voor 2022 uit van een nettowinst van 862 miljoen dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 4.26 dollar over. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 17.38 uit.

  Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 1.46 dollar. Het dividendrendement ligt zodoende op 1.97 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een relatief royale 3.43 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 16.88 miljard dollar. 36

  Het aandeel sloot dinsdag op 74.03 dollar.

  Historische beurskoersen Targa Resources

  financiële analyse targaresources

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.