Bitget officiële sponsor van het Juventus vrouwenvoetbalteam

Vandaag, op Internationale Vrouwendag, kondigt de wereldwijde cryptocurrency exchange Bitget met trots aan dat ze officiële sponsor zijn geworden van het Juventus Vrouwen Team . Juventus Vrouwen is een van de meest succesvolle Italiaanse voetbalteams, met vijf competitietitels, twee Coppa Italia-titels en drie Supercoppa Italiana-titels.

De beslissing van Bitget om het team te sponsoren werd geïnspireerd door de eigen bedrijfssamenstelling. 40% van de werknemers in leidinggevende functies bij Bitget is vrouw en de beurs is een equal opportunity werkgever. Bitget zet zich in om de kansen voor vrouwen in de cryptoruimte te vergroten en wil vrouwen inspireren om de beste versie van zichzelf te zijn. Dit wordt extra onderstreept door het besluit om Juventus Vrouwen te sponsoren.

Gracy Chen, Managing Director van Bitget: "We hebben een nauwe band met en grote bewondering voor Juventus Vrouwen. Met hun sportieve prestaties en enthousiasme hebben ze nieuwe voetbalrecords gevestigd. Door het team te sponsoren brengen we crypto naar een breder vrouwelijk publiek en motiveren we vrouwen om de kansen te grijpen die het leven biedt. We zijn ervan overtuigd dat deze samenwerking zich zal ontpoppen tot een langdurige relatie waar alle partijen veel voordeel en plezier van zullen hebben."

Tiziana Di Gioia, Chief Commercial Officer van Juventus, voegt hieraan toe: "We zijn enorm verheugd dat we samenwerken met Bitget. We delen hun inzet voor het bevorderen van gendergelijkheid en het versterken van vrouwen in alle sectoren, of het nu gaat om sport of digitale technologieën. Als prominente voetbalclub weten we hoe belangrijk het is om iedereen gelijke kansen te bieden, en we zijn er trots op om verbonden te zijn met een organisatie die onze ideeën deelt."

In 2021 werd Juventus Vrouwen de eerste Italiaanse club die een perfect seizoen behaalde door al hun competitiewedstrijden te winnen. In het daaropvolgende seizoen bereikten ze de kwartfinales van de UEFA Women's Champions League.

De sponsoring van Juventus Women door Bitget maakt deel uit van de voortdurende inspanningen van het bedrijf om mensen te inspireren om de cryptosector te omarmen. Door als bedrijf zichtbaar te zijn op openbare plekken en deel te nemen aan evenementen waarin het de eigen werkzaamheden onder de aandacht kan brengen, helpt Bitget de sector gemeengoed te maken voor een nieuwe generatie gebruikers.

De samenwerking versterkt ook de inspanningen van Bitget om meer vrouwen te enthousiasmeren voor de cryptosector. Traditioneel wordt crypto gedomineerd door mannen, maar er is een demografische verschuiving gaande, waarbij digitale activa steeds aantrekkelijker worden voor een bredere groep internetgebruikers, waaronder vrouwen.

In 2021 werd Bitget de officiële sleeve-partner van het Juventus First Team , een deal die werd verlengd voor seizoen 2022-23. Samen met Juventus lanceert Bitget een wereldwijde Take Your Shot-campagne, die mensen inspireert om meer lef te hebben om hun dromen na te jagen, ongeacht hun gender.