Eni ziet de komende vier jaar $ 7 miljard in Angola investeren

 • Eni zegt dat het van plan is om in Angola de komende vier jaar samen met zijn joint venture-partners 7 miljard dollar uit te geven aan exploratie en productie, raffinage en zonne-energie, in een land dat het beschouwt als een sleutel tot zijn toekomstige groeistrategie.
 • De plannen werden naar verluidt besproken tijdens een ontmoeting tussen de Angolese president Joao Lourenco en de CEO van Eni , Claudio Descalzi.
 • Eni produceert ~ 120K vaten olie-equivalent per dag in Angola, waar het ook een zonne-energiecentrale bouwt die naar verwachting volgend jaar operationeel zal worden.
 • Het bedrijf zegt ook dat het een nieuwe ontdekking van lichte olie heeft gedaan in zijn offshore-blok 15/06, waar het sinds 2018 meer dan 2 miljard vaten olie-equivalent heeft ontdekt.

  Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit Rome op 61.33 miljard euro. Dit is aanzienlijk meer dan de omzet over 2020 toen de omzet 43.99 miljard euro bedroeg.

  Historische omzetten en resultaten Eni in beeld plus taxaties 2020

  aandelenanalyse

  Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 2.49 miljard euro. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 73 cent over. De koers-winst-verhouding ligt hiermee op 14.01.

  Fors dividend Eni

  Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 65 cent. Het dividendrendement van Eni ligt hiermee op 6.35 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gassector ligt op een aantrekkelijke 3.08 procent.

  Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 36.53 miljard euro. Het aandeel was de voorbije 12 maanden vrij volatiel. Sinds een jaar terug staat het aandeel 19 procent in de plus. Het aandeel koerste het laatste jaar tussen de 6 en de 11 euro.

  Historische koersen aandeel Eni

  aandelenanalyse eni

  Om 17.17 stond het aandeel 2.48 procent hoger op 10.23 euro.

  Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
  nieuws@analist.nl

  Copyright analist.nl B.V.
  All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.