Aandeel BE Semiconductor aan kop qua Nederlandse dividendaandelen

Beleggers in het aandeel BE Semiconductor kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel BE Semiconductor tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Nederlandse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.46 euro. BE Semiconductor 's dividendrendement ligt dus op 3.22 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de halfgeleiders sector ligt op een relatief royale 1.79 procent.

Historische dividendrendementen BE Semiconductor

Morgen komt het Nederlandse BE Semiconductor met haar resultaten over het afgelopen kwartaal. De omzet van het concern uit over dit jaar komt uit op 635.55 miljoen euro. Zo blijkt uit gemiddelde verwachting van de analisten. Dit is behoorlijk minder dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 722.87 miljoen euro binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten BE Semiconductor in beeld plus taxaties 2023

aandeel

BE Semiconductor Duiven NL A12 ©

BESI
BESI


De analisten gaan voor 2023 uit van een nettowinst van 192 miljoen euro. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 2.38 euro verwacht. De koers/winstverhouding komt hiermee op 32.14 te liggen.

Jongste koersdoelen rond de 91 euro

De laatste 3 adviezen voor de producent van halfgeleiders zijn afkomstig van ING, Deutsche Bank en Barclays .

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 5.96 miljard euro.

Historische koersen BE Semiconductor 2007-2023

aandeel besemiconductor

Om 11.14 stond het aandeel 1.59 procent lager op 76.5 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.