Analog Devices op recordjacht aldus analisten

Morgen zal het Amerikaanse Analog Devices haar resultaten over het afgelopen kwartaal bekend maken. De omzet van het bedrijf uit over dit jaar komt uit op 12.74 miljard dollar. Zo blijkt uit gemiddelde analistenverwachting. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is licht meer dan de omzet over 2022 toen het bedrijf 12.01 miljard dollar binnen kreeg.

Historische omzetten en resultaten Analog Devices in beeld plus taxaties 2023

beurskoers

Onderaan de streep rekenen de meeste analisten op een nettowinst van 5.44 miljard dollar. Over dit jaar ligt de consensus van Analog Devices 's resultaat per aandeel op een winst van 10.76 dollar. De koers/winstverhouding komt hiermee op 17.78 te liggen.

Per aandeel rekenen de analisten op een dividend van 3.34 dollar. Analog Devices 's dividendrendement komt neer op 1.75 procent. Het doorsnee dividendrendement van de producenten van halfgeleiders ligt op een aantrekkelijke 1.79 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 86 cent uit zal gaan keren.

De beurswaarde bedraagt op basis van het aantal uitstaande aandelen maal de beurskoers ruim 100.5 miljard dollar.

Historische koersen aandeel Analog Devices

beurskoers analogdevices

Het aandeel werd maandag het laatst op 191.31 dollar verhandeld.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.