Momenteel zeer fors dividend OMV

Beleggers in het aandeel OMV kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de consensus van de analistentaxaties heeft het aandeel OMV nu één van de hoogste dividendrendementen van de Oostenrijkse beurs. Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 4.17 euro. OMV 's dividendrendement komt neer op 9.76 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de olie- en gasbedrijven ligt op een zeker aantrekkelijke 3.43 procent.

Historische dividendrendementen OMV

Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 41.98 miljard euro. Dit is behoorlijk minder dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 62.3 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten OMV in beeld plus taxaties 2023

beurskoersen

Onderaan de streep rekenen de analisten op een nettowinst van 3.23 miljard euro. Voor dit jaar ligt de consensus van het resultaat per aandeel op een winst van 9.76 euro. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 4.38 uit.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 13.97 miljard euro.

Historische beurskoersen aandeel OMV

beurskoersen omv

Het aandeel staat om 9.23 0.68 procent hoger op 42.71 euro.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.