Analisten rekenen op recordjaar Strabag

Morgen opent het Oostenrijkse Strabag haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over het lopende jaar ligt de consensus van de omzet van het bedrijf uit op 17.83 miljard euro. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 17.03 miljard euro verdiende.

Historische omzetten en resultaten Strabag in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 506 miljoen euro. Gezien de laatste analistenconsensus heeft het bedrijf dit jaar een winst per aandeel van 4.97 euro. De koerswinstverhouding bedraagt hierdoor 7.85.

Fors dividend Strabag

De consensus van het dividend ligt op 2.03 euro per aandeel. Het dividendrendement van Strabag ligt hiermee op 5.21 procent. Het doorsnee dividendrendement van de bouw- en infrastructuursector ligt op een zeker aantrekkelijke 2.73 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 40 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 3.71 miljard euro.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 40 cent uit zal gaan keren.

Om 12.03 staat het aandeel 0.51 procent hoger op 39 euro.

Historische koersen Strabag voorbije 17 jaar

aandelenkoers strabag

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.