Omzet Oracle op hoogste niveau ooit aldus analisten

Oracle gaat morgen haar resultaten over het voorbije kwartaal uitbrengen. Over het huidige boekjaar komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 49.82 miljard dollar. De totale omzet zou volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is behoorlijk meer dan de opbrengsten over 2022 toen de omzet 42.44 miljard dollar bedroeg.

Historische omzetten en resultaten Oracle in beeld plus taxaties 2023

aandeel

De meeste analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 13.91 miljard dollar. Over dit jaar houdt het bedrijf volgens de analisten een winst per aandeel van 5.03 dollar over. De koerswinstverhouding komt zodoende op 21.84 te liggen.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 1.25 dollar. Oracle 's dividendrendement komt neer op 1.14 procent. Het gemiddelde dividend van de softwarebedrijven ligt op een prima 1.69 procent. Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 36 cent uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 309.12 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op cent een interim-dividend van 36 cent uit zal gaan keren.

Het aandeel werd vrijdag het laatst op 109.85 dollar verhandeld.

Historische koersen aandeel Oracle

aandeel oracle

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.