Reed Elsevier blijft in trek

Voor het aandeel RELX staan continu veel koopadviezen uit. Vandaag geven de analisten van Citigroup een koopadvies af voor het aandeel. Als reden voor de het koopadvies wordt de recente daling van de aandelenkoers genoemd. Geduid wordt op de diverse divisies in Amerika en in Europa waar in het bedrijf sterk gepositioneerd is aldus de analisten.

Ook Merril Lynch is positief over het aandeel en gaf afgelopen vrijdag een adviesverhoging voor het aandeel naar kopen. De zakenbank gaf aan dat door de verkoop van de Harcourt-divisie het bedrijf nu beter in de markt staat. Tevens duiden de analisten op een eventueel samengaan met Wolters Kluwer . Redenen hiervoor zij er op strategisch en financieel niveau zo werd gemeld.

Het aandeel wordt de afgelopen jaren op een koerswinstverhouding van rond de 16,5 gewaardeerd. Momenteel bedraagt de forward pe 17,30. Het aandeel wordt op de beurs op ruim drie euro onder het gemiddelde koersdoel van 16,53 euro verhandeld.

Dit jaar levert een belegging in het aandeel een rendement op van 4,82% (3.01% dividendrendement). Op 15 november geeft het bedrijf haar trading update over 2007.