Louter positivisme rond Arseus

Ondanks de economische teruggang heeft Fagron een uitstekend jaar achter de rug. De toeleverancier voor de zorgsector wist meer omzet te realiseren en verwacht dat dit in 2009 ook het geval zal zijn. Mede vanwege de goede resultaten ziet Fagron ruimte voor het doen van diverse overnames. Analisten blijven louter positief over het aandeel.

Cijfers 2008
In 2008 wist Fagron een geconsolideerde omzet te realiseren van 354,5 miljoen euro, een stijging van 16,5%. Ten opzichte van 2007. De organische groei kwam uit op 6,9%. De REBITDA steeg met 12% terwijl de EBIT met 13,6% toenam tot 30 miljoen euro.

De nettowinst daalde in 2008 met 8,4% door de opname van de herwaardering van de financiële derivaten en een non-cash item ter grote van 4 miljoen euro. De recurrente nettowinst steeg met 14,6% tot 20,9 miljoen euro.

Fagron heeft voorgesteld een dividend uit te keren van 30 eurocent per aandeel. Over 2007 werd nog een dividend uitgekeerd van 24 eurocent.Ger van Jeveren, CEO van Fagron :

”Onze unieke combinatie van activiteiten in de professionele gezondheidszorg, onze sterke marktposities en onze gezonde financiële situatie bieden ons een uitstekende uitgangspositie om onze strategie uit te voeren, zelfs in het huidige economische klimaat. Voor 2009 verwachten we een omzetgroei tussen 5% en 10% en een REBITDA die naar verwachting sneller zal groeien dan de omzet, mede op basis van een inmiddels geïnitieerd company-wide kostenbesparingsprogramma. Wij zien de toekomst met vertrouwen tegemoet.”

Voor 2009 ziet Fagron ruimte om diverse overnames te doen. Het concern heeft 90-120 miljoen euro beschikbaar voor acquisities. Ook benadrukt bestuursvoorzitter Van Jeveren dat er binnen de huidige convenanten veel mogelijkheden zijn. Volgens de bestuursvoorzitter krijgt Fagron de laatste tijd veel bedrijven aangeboden. Door de economische teruggang zijn vooral kleine ondernemingen op zoek naar een sterke partner, aldus Van Jeveren. Fagron zoekt daarbij naar de bedrijven die het beste bij zich passen.

Voor Fagron zijn louter koopadviezen af gegeven, 9 in totaal. Zodoende is de consensus voor het aandeel bijzonder positief. Het gemiddeld koersdoel bedraagt op dit moment 9,16 euro wat een verwacht rendement oplevert van 62,07%. Voor 2009 gaan analisten gemiddeld genomen uit van een winst per aandeel van 88 eurocent, wat een koers/winstverhouding voor het huidige jaar oplevert van 6,41.