Analisten rekenen op recordjaar Broadcom

Broadcom zal morgen haar boeken over het afgelopen kwartaal aan de pers presenteren. Volgens de meest recente rondvraag aan de analisten komt de totale omzet van het bedrijf uit dit jaar uit op 35.81 miljard dollar. De verwachting van de omzet zou voor het bedrijf een recordomzet betekenen. Dit is beperkt meer dan de omzet over 2022 toen het concern 33.2 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten Broadcom in beeld plus taxaties 2023

grafiek

Wat betreft het resultaat rekenen de analisten op een nettowinst van 18.17 miljard dollar. Over dit jaar wordt door het gros van de analisten een winst per aandeel van 41.94 dollar verwacht. Zodoende komt de koerswinstverhouding op 21.22 uit.

Per aandeel verwachten de analisten een dividend van 18.4 dollar. Broadcom 's dividendrendement komt hiermee op 2.07 procent te liggen. Gemiddeld levert een aandeel in de producenten van halfgeleiders levert een aantrekkelijk dividendrendement van circa 1.79 procent op. Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 4.6 dollar uit zal gaan keren.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de beurswaarde van het bedrijf 367.54 miljard dollar.

Het is de verwachting dat het bedrijf op dollar een interim-dividend van 4.6 dollar uit zal gaan keren.

Afgelopen maandag sloot het aandeel op 889.93 dollar.

Historische beurskoersen aandeel Broadcom

grafiek broadcom

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.