Analistengilde: General Mills op stoom voor recordomzet

Fors dividend General Mills

Beleggers in het aandeel General Mills kunnen rekenen op een forse dividenduitkering. Op basis van de recente analistentaxaties behoort het aandeel General Mills tot één van de aandelen met de hoogste dividendrendementen van de Amerikaanse beurs. Over dit jaar ligt de verwachting van het dividend op 2.3 dollar. General Mills 's dividendrendement komt neer op 3.48 procent. Het gemiddelde dividendrendement van de voedingssector ligt op een relatief royale 3.08 procent.

Dividendrendementen General Mills

fundamantele data

Morgen opent het Amerikaanse General Mills haar boeken over het afgelopen kwartaal. Over 2023 komt de omzet van het bedrijf uit volgens de analisten uit op 20.62 miljard dollar. De totale opbrengsten zouden volgens de analisten dit jaar dan het hoogste in haar bestaan zijn. Dit is vrij beperkt meer dan de totale omzet over 2022 toen het bedrijf 20.09 miljard dollar verdiende.

Historische omzetten en resultaten General Mills in beeld plus taxaties 2023

aandelenkoers

De analisten rekenen voor 2023 op een nettowinst van 2.63 miljard dollar. Volgens de jongste analistenconsensus houdt het bedrijf over dit jaar een winst per aandeel van 4.47 dollar over. Hiermee komt de koers/winst-verhouding op 14.79 te liggen.

Op basis van het huidige aantal uitstaande aandelen bedraagt de marktkapitalisatie van het bedrijf 39.59 miljard dollar.

De voorbije donderdag sloot het aandeel op 66.1 dollar.

Koershistorie General Mills 2007-2023

aandelenkoers generalmills

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. Analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.